Paviljoen neojlivaP

 Edwin van de Heide       24 mei t/m 31 augustus

 

In zijnIn zijn werk legt Edwin van der Heide een verbinding tussen eigentijdse muziek, beeldende kunst en architectuur. Voor Paviljoen neojlivaP maakte hij gebruik van grote, spiegelende vlakken die zich naadloos voegden naar de maten van het Tschumipaviljoen. De dubbelzijdige spiegels stonden niet statisch opgesteld maar roteerden. Hierdoor leek het geheel uit glas opgetrokken paviljoen zich te sluiten en te openen, maar ontstond ook de illusie dat de directe omgeving zich verdubbelde en het paviljoen er in oploste.

 

De spiegels, die elektronisch werden aangestuurd bewogen zo langzaam dat de rotatie alleen zichtbaar is was als je lang en goed geconcentreerd keek. Door de permanent veranderende constellatie van de spiegels ontstond een voordurende verschuiving tussen interieur en exterieur. ‘Kijken is bekeken worden’ vormde een leitmotiv voor Bernard Tschumi toen hij zijn paviljoen ontwierp. Binnen Paviljoen neojlivaP van Edwin van der Heide werd dit gegeven geraffineerd opgerekt en binnenste buiten gekeerd.

 

 

 


Paviljoen neojlivaP

Kunstenaar Informatie

Nieuwsbrief

Inschrijven

Contact

Tuinbouwstraat 34-a
9717 JJ Groningen
06-29514120
tschumipaviljoen [at] home.nl

Archief

EntropiaI 've got sunshineCantan un HuevoDe Verte