door Vroegop/Schoonveld

Tegen de glazen binnenwanden van het Tschumipaviljoen worden 36 banieren van semie transparant doek aangebracht. De banieren zijn bedrukt met een doorlopend grafisch ontwerp waardoor een aaneengeschakeld systeem ontstaat waarmee het totale wandoppervlak van het paviljoen wordt gevuld. Binnen het ontwerp verschijnt een grote variatie aan communicatievormen, een netwerk van relaties. In zekere zin een politiek model voor communicatie. Een systeem dat ruimte wil bieden aan mogelijke afwijkingen. Het individu in relatie tot de ander waar begrippen als interesse, interculturaliteit, verbondenheid en empathie centraal staan. Among Others wordt van binnen uit het Tschumipaviljoen aangelicht (16.00 – 1.00 en 7.00 – 8.30) door een geprogrammeerd Led lichtsysteem.

Werk met standaarden, modulaire productiemethodes én in oplage ( van kleine exclusieve series tot industriële massaproductie ) domineren de werkwijze en het onderzoek van Vroegop/ Schoonveld. Verdwijning ( van het autonome zelf ) is op verschillende manieren focus van hun werk. Het werk richt zich daarmee op vraagstukken van identiteit en existentie en zet vraagtekens bij de ideologie van onze cultuur waar individualiteit, exclusiviteit, autonomie, eigen handschrift en stijl de boventoon voeren.

Eerder dit jaar realiseerden Vroegop/Schoonveld in Spanje het monumentale project ENTRE OTROS. Zij stelden hun werk o.a. tentoon op de World Expo Shanghai, C-Space Gallery Beijing, UCCA museum Beijing, CEAC Xiamen, Stedelijk Museum Amsterdam. Zij zijn nauw betrokken bij het kunstvakonderwijs als project- en gastdocenten op de Academie voor Kunst en Design, Utrecht – ArtEZ AKI, Enschede en Academie Minerva, Groningen. Over hun werk zijn meerdere publicaties verschenen. Begin 2014 verblijven zij als artists in recidence in Beijing, China.