Post-zonder-fles

Bij het Coop Himmelb(l)au-paviljoen in Delfzijl bevinden zich ‘tikkers’ die brieven typen. Deze brieven verwaaien door de wind, waarna het Ommeland en de Eems ze meeneemt als post-zonder-fles. Het gaat hier om een performance van de Groningse kunstenaar Paula Biemans.

Vrijplaats Voor Verbeelding

Ook strijkt Vrijplaats Voor Verbeelding neer, waarvoor kunstenaar Jorien Ketelaar samen met Laureen Langkamp contact heeft gelegd met het AZC in Delfzijl om bewoners uit te nodigen thee te komen drinken rond het paviljoen. Door de verschillende achtergronden van de theedrinkende gesprekspartners zullen er allerlei verhalen ontstaan waarvan een gedeelte gedocumenteerd wordt.

 

Objet Sonore – Luc Ex

Muzikant Luc Ex komt met ‘Objet Sonore’. Uit de enorme hoorn komt speciaal door Ex gecomponeerde muziek die bestaat uit klanken uit een moderne stad. Klanken die we moeten produceren om de samenleving en economie draaiende te houden. Voorbij razende treinen, ronkende vrachtwagens, dampende bouwplaatsen, maar ook in Delfzijl opgenomen klanken vormen de basis van het muziekstuk. Zo horen we niet 3 contrabassen maar 3 vrachtwagens die een vol akkoord laten kinken, een ritme dat gevormd wordt door het slaan van een heipaal, zwaluwen onder het Eemshotel, of het geklots van de Eems.

Maar Object Sonore wordt ook gebruikt als podium, door het Vreugde kwartet met hun saxofoon, sousafoon, trombone en drum.

 

>> Terug naar Wonderful GROMM <<