door Academie van Bouwkunst

Ook dit jaar geven studenten van de Academie van Bouwkunst tijdens de Dag van de Architectuur een invulling aan het Tschumipaviljoen.

Zijn we blind geworden voor onze omgeving? Want passanten zijn vluchtig en merken amper wat er in hun directe omgeving gaande is. Maar in het Tschumipaviljoen laten we ze ervaren dat er rondom toch veel gebeurt. Door de ogen van …

Voorbijgangers worden uitgenodigd op donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur het paviljoen te betreden, waar achter elkaar drie zwarte boxen staan opgesteld. Bij het binnen gaan van de eerste box zie je helemaal niets, maar je hoort de geluiden van verschillende plekken in de stad. Pas wanneer je ogen gewend raken aan het licht zie je een geprojecteerd beeld. Dan blijkt dat de boxen camera obscura’s zijn. Hierdoor zie je de omgeving vanuit een ander perspectief. Door de ogen van een kind dat op zijn kop staat of een vogel die door de lucht vliegt. Na de eerste box kun je doorlopen naar de volgende. Wanneer je onderweg bent komt  het geluidsfragment van de volgende box je al tegemoet en word je verrast door een ander perspectief.

Team: Tiemen Wittermans, Nienke Wittermans, Anne Taeke Meijer en Martin Groen.

Het paviljoen is voor publiek geopend op donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 15.00.