De bushalte van Rem Koolhaas op het Emmaplein in de stad Groningen wordt sinds jaar en dag beheerd door kunstpodium NP3. In de bushalte is de film ‘Imagine yourself on an island in the middle of the ocean’ te zien, gemaakt door kunstenaar Ewa Doroszenko.

De video is gebaseerd op de reflecties die de Artist-in-Residence begeleidde op het eiland Lefkada in Griekenland en de Azoren in Portugal.

De video ‘Imagine yourself on an island in the middle of the ocean’ laat zien hoe we intern evenwicht proberen te bereiken in het tijdperk van informatie-overload. De Poolse beeldend kunstenaar Ewa Doroszenko heeft zich laten inspireren door virtuele landschappen en naïeve clichés uit online geleide meditaties die populair zijn op YouTube. Ondanks de technologische vooruitgang, de virtualisering en de digitalisering van de werkelijkheid – of misschien juist daardoor – zijn we op zoek naar rituelen en spirituele praktijken waarmee we de staat van diep bewustzijn bereiken of op zijn minst kunnen simuleren.

>> Terug naar Wonderful GROMM <<