Waterstofwolk

Het Tschumipaviljoen op het Hereplein wordt omgetoverd tot een wolk, naar een idee van architecten collectief ‘raumlabor/Berlin’, gecombineerd met een soundscape van Renger Koning. Door de corona-pandemie konden we in 2020 het 30-jarig bestaan van het Tschumipaviljoen niet vieren. Er werden beperkingen opgelegd, ruimtelijke protocollen radicaal herschreven en thuisblijven was de manier om respect en verantwoordelijkheid te tonen. Alsof we in de mist zaten met onduidelijke grenzen en een diffuus bestaansgevoel.

Nu, een jaar later, vieren we dat we uit de mist stappen en weer samen het leven kunnen vieren. In het paviljoen van Bernard Tschumi doen we dat door nog een keer door de mist te lopen en tevoorschijn te komen in het volle licht.

De Waterstofbar

Wij bestaan bij de gratie van water. Vijftig procent van ons lichaam is water. Zonder water leven we niet. En zonder water redden we het niet. We moeten overstappen op schone energie. Daarom gaan we water splitsen en maken er waterstof van. Dat doen we straks in Groningen op grote schaal: van gaswinning naar waterstofproductie.

Wij preluderen op deze ontwikkeling met een waterstofdrankje bij de Waterstofbar van Lambert Kamps, direct buiten het paviljoen van Bernard Tschumi.

>> Terug naar Wonderful GROMM <<