'Ik' en de 'ander'

door Geert Mul

Geert Mul voorziet het Tschumipaviljoen rondom en van boven tot onder met bedrukte, transparante folies. Hierdoor ontstaat op het paviljoen een huid met een geprint beeldverhaal over de relaties en het onderscheid tussen technologie en natuur. Van binnenuit worden de folies aangelicht met led-lampen die permanent van kleur veranderen, waardoor steeds nieuwe beelden ontstaan op de wanden van het paviljoen.

Het ‘Ik’ bestaat bij de gratie van prikkels van ‘buiten’. Zonder prikkels van de zintuigen sterft het brein af als de wortels van een plant zonder water.

De relatie tussen technologie en het ‘ik’ is als de relatie tussen de natuur en het lichaam; we ademen in om te kunnen praten. We zijn buiten-lucht, we zijn technologie.

Het bewustzijn, is niet wat we zijn. Het bewustzijn is de half-doorlaatbare wand die bemiddelt tussen wie we willen zijn en wat we moeten zijn.

Geert Mul gebruikt het Tschumipaviljoen in combinatie met fotografische prints en led-licht als medium voor een visuele verkenning van de relaties en het onderscheid tussen technologie en natuur, tussen het ‘ik’ en ‘de ander’.