door Academie van Bouwkunst

Studenten van de Academie van Bouwkunst gebruiken het Tschumipaviljoen voor een onderzoek naar een nieuwe trend om steeds kleiner en goedkoper te wonen. Deze trend, die veroorzaakt wordt door de huidige woningmarkt creëert nieuwe woonvormen als micro- appartementen en ‘tiny houses’. Het liefst in de stad waar alle voorzieningen dichtbij zijn.

Daarbij dringt de vraag zich op wat minimaal nodig is voor het ‘wonen’. Niet alleen op de schaal van de huiskamer, maar ook op de schaal van de stad – en de vraag of dit tot een nieuwe invulling van ons ‘huis’ en onze stad zal leiden? Wat heb je, qua functies, nog nodig in je eigen huis en wat kan (of moet!) er in de stad plaats vinden?

Met houten latten van slechts twee verschillende afmetingen is een architectonische ruimte gecreëerd in en om het paviljoen, waarbij het niet direct duidelijk is wat zich er in bevindt. Het semi-transparante ontwerp is erop gericht om de nieuwsgierigheid van voorbijgangers te prikkelen. Wat bevindt zich daarbinnen en hoe zou het zijn als het je eigen huis is?

Het paviljoen en ‘tiny house’ is voor publiek geopend op zaterdag 10, 17 en 24 juni van 10.00 tot 24.00. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het onderzoek naar de betekenis van micro- appartementen en ‘tiny houses’ in de stedelijke omgeving.

Dag van de architectuur 23 juni en 24 juni

Vrijdag 23 juni: Groninger Forum, Hereplein, 17.00 prijsuitreiking mooiste gebouw van het jaar met aansluitend een borrel bij het Tschumipaviljoen

Dag van de Architectuur http://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl