subtitel

door Theater v/d Verkeerde Beslissing

”Do victims have a voice?”

De website van het Tschumipaviljoen opent met het statement “Waarde overtreft tijdelijkheid”. Dit is een standpunt dat heel goed past binnen de filosofie van Het Theater van de Verkeerde Beslissing. De installatie die Het Theater heeft gemaakt voor het Tschumipaviljoen gaat over meisjes waarvan het leven gebroken wordt in de knop. Een pijnlijk onderwerp en helaas van alle tijden. Aanleiding was de ontvoering van meisjes door Boko Haram. Tijdens het onderzoek naar de feiten kwamen ook de mensonterende situaties van de veelal zeer jonge meisjes onder de vluchtelingen naar boven.

Het Theater van de Verkeerde Beslissing is een samenspel tussen theater en beeldende kunst. Het manifesteert zich via one minute films die kritisch reageren op actuele, maar ook controversiële situaties in de wereld. Het Theater plaatst door het gebruik van teksten van Shakespeare de actualiteit in een context die de waan van de dag overstijgt. De artistieke uitdaging van Het Theater ligt in het verbinden van het oudste materiaal waar de mens zich mee kan uitdrukken, klei, met het nieuwste, bewegend beeld.

De one minute films beginnen altijd met een vraag, gevolgd door een tekst van Shakespeare en eindigen met een niet voor de hand liggende aftiteling.

Voor het project wordt gebruik gemaakt van de volgende tekst van Shakespeare:

So, now go tell, an if thy tongue can speak,

Who ’t was that cut thy tongue and ravish’d thee.

She hath no tongue to call, nor hands to wash;

And so let’s leave her to her silent walks.

Titus Andronicus: Act II scene IV

 

Aan deze productie werkten mee:

Ruud Hisgen – tekst

Ingrid Rollema – beeld

Eric de Vries – fotografie

Garith Dupitronno – stem

Gijs Leijdekkers – film en after effects

Het Theater van de Verkeerde Beslissing is een artistiek en maatschappelijk  laboratorium dat wordt gevormd door kunstenaars en wetenschappers.

www.TheatreofWrongDecisions.com